Termékek Menü

Tintáinkról

1. Gyári vagy utángyártott tinta ?

Bizonyára mindenki tapasztalta már, míg az eredeti kellékanyaggal nyomtatva szép eredményeket érhetünk el drágán, addig sajnos a legtöbb olcsó utángyártott tintapatron, vagy tinta bizony minőségét tekintve meg sem közelíti azt mint amit a monitoron látunk. Ez utóbbi még sokaknak nem is lenne akkora probléma, de az utángyártott tinták minőségével egyre több a gond száradást illetően , akár 1-2 hetes állást követően a nyomtatófej csíkozni kezd, vagy pár töltést követően, 20-30 ml után is jelentkezhet fejdugulás, csíkozás.

Tehát válasszuk a drága eredeti kellékanyagot? vagy rizikózzuk meg , hogy talán az olcsó utángyártott patron esetleg tinta  amit rendelünk nem teszi tönkre a 15-20.000 Ft-os nyomtatófejünket?

A legtöbb kereskedővel sajnos az a gond , hogy amit árulnak utángyártott kellékanyagot, nem tesztelik kellőképpen, hanem laikusan  minden nyomtatóhoz ugyan azt a tintát palackozzák. Ez idáig jó is volt, amíg ezelőtt tíz évvel pár nyomtató típus volt egy adott márkából a piacon. Manapság a fejlesztés felgyorsult, és rövid életciklusúak lettek a patronok, ez viszont azt vonja maga után, hogy minden egyes patrontípushoz más és más árnyalatú tintát kell keverni, különben a színvilág annyira pontatlan, hogy akár egy 15 éves nyomtató is szebben dolgozik a mai profi nyomtatókhoz képest.

2. Miért használjon tintarendszer által forgalmazott tintát ?

Cégünk egyedül Magyarországon legfőképpen Canon nyomtatók patronjaihoz kever speciális színvilágú tintát, így a Gyári tintához legközelebb színvilágot próbáljuk minden esetben kikeverni.

Ez természetesen önmagában kevés lenne, hiszen akár a legrosszabb minőségű tintát is be lehet olyanra állítani , mint a gyári, viszont a több éves tapasztalatnak hála, mi nem csak a színvilágra figyelünk, hanem arra is ha használaton kívül van a nyomtató, ne száradjon bele a tinta, vagy hogy pár 10, vagy esetenként 100 ml tinta után ne duguljon be a fej, tehát ha úgy adódik, egy 20-30.000 Ft-os géppel is zavartalanul tudjon akár több 10.000 oldalt kinyomtatni ( ami akár színenként 1 Liter tintát is jelentet! )

Ezért furcsa sok vásárlónál az a kijelentés, amivel nap mint nap találkozok : "A szerviz azt állítja , hogy a nyomtatófej pár száz esetleg ezer oldalra van tervezve, aztán cserélni kell." Ez nem teljesen így van, vannak nyomtatófejek a Canon esetében is, amiket az olcsóbb nyomtatóiba használ, ezek természetesen pár ezer oldalra vannak tervezve áruk is kedvező 2500 Ft . Viszont amik már 5 patronos vagy több patronnal rendelkeznek, színenként cserélhetőek, ezeket már akár több 10.000 oldallal lehet terhelni. Persze mindezt csak megfelelő tintával, ha olyan cégtől rendelünk tintát, aki nem vállal minőségi, vagy fej garanciát a tintáira,  azoknak a cégeknek a  tintái nagy valószínűséggel rövid időn belül eldugítják a nyomtatófejeket. Ilyenkor persze mossák kezeiket, és valami olyan hibával próbálják megvezetni az ügyfelet, hogy ők tuti nem hibáztak! Viszont ezek a nyomtatófejek már nem 2500 Ft-ba kerülnek, hanem 18-20.000 Ft-os költséget jelentenek, és valljuk be, ezeket jobb esetben pár ezer oldalanként cserélni, hatalmas költséget jelent.

3. Hogy tudjuk ezt megállapítani , mégis a tinta okozta e a hibát?

Jellemzően ebben az esetben hajszálcsíkozás jelentkezik, az ellenőrzőmintán a sávok hiányosak, mint az alábbi képen, ez változóan több színnél is jelentkezhet.

Leggyakrabban az EZ print tintánál a kék  illetve a fekete ami hibát okoz. Tapasztalat az hogy hetente legalább 1 fej kerül hozzánk javításra, aminek hibáját ez a tinta okozza ! Ugyanakkor más webshopok tintájával is vannak problémák, de ezek nagy részét cégünk meg tudja javítani, így ha a mi tintáinkkal használja tovább a nyomtatóját, azzal a jövőben elkerülheti az ilyen jellegű meghibásodást.

Ha ilyen hibásodást tapasztal nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk a probléma megoldásában.

Ne próbálja otthon házilag áztatni tisztogatni a fejet, mert súlyos tízezrekbe kerülhet, és a nyomtató működési épségét is kockára teheti, ha vizes  zárlatos fejet visszarakja a nyomtatójába!

Legalább 5-6 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk fejtisztítást illetően, 
fejtisztító folyadék az esetek 90%-ban nem használ ebben az esetben,  ultrahagos mosó használata pedig szigorúan tilos!

4. Miben különbözik a tintarendszeres tinta a többi utángyártott tintától?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű válaszolni, nyomtassa ki a lentebb található tesztképet és vesse össze, a kinyomtatott kép mennyire hasonlít a monitoron megjelenítetthez, és látni fogja a különbséget. De cégünk akár mintakép kinyomtatására is hajlandó, így ön már a vásárlás előtt látni fogja mire számíthat nyomtatási minőséget illetően ( míg más webshopok erre nem biztos hogy hajlandóak, minőségi problémákból kifolyólag, mert akkor ha vásárlás előtt szembesülne a minőséggel, lehet meg sem venné azt a terméket! ).

Csak küldje el a kinyomtatásra szánt mintaképeit a support@tintarendszer.hu címre , és ezeket kinyomtatva elpostázzuk önnek ingyen a megadott címre, így saját szemével láthatja mire is számíthat a vásárlást követően.

De az alábbi képre kattintva, megtekintheti , ebben az esetben egy Ip7250-eshez kikevert tintarendszeres tintával kinyomtatott képet, illetve jobbra mellette gyári tintával kinyomtatva ugyan az a kép. Mindezt gyári színbeállításokkal!Ha ki szeretné nyomtatni ezt a képet, hogy lássa mekkora a különbség az ön által használt tintához, nyomtatóhoz  képest, kattintson ide .

5. Mindez miért fontos ?

Így kinyomtatott A4-es kép nem 200 Ft-ot fogja súrolni, hanem mindössze 6-7 Ft környékén megáll, mint az alábbi grafikonon is jól látszik :


 

Összegezve, számunkra első és legfontosabb az alacsony ár mellett, a gyári minőség megtartása, hiszen ebben az ágazatban " A tinta a lelke mindennek ! "